It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Z okazji niedawnej premiery Gamedec, fascynującego narracyjnego polskiego RPG, połączyliśmy siły z Anshar Studios i przygotowaliśmy dla was konkurs! Pięciu szczęśliwych zwycięzców już wkrótce będzie miało szansę przenieść się do Warszawy XXII wieku.

Co jest do wygrania?
• 2 nagrody główne: gra Gamedec wraz z soundtrackiem i cyfrowym artbookiem, metalowy plakat Displate z promo artem z gry Gamedec podpisany przez członków Anshar Studios,
• 3 nagrody pocieszenia: gra Gamedec wraz z soundtrackiem i cyfrowym artbookiem.

Co należy zrobić?
• W odpowiedzi na forum odpowiedz na pytanie: jaka jest najbardziej przydatna umiejętność w pracy Gamedeca (detektywa tropiącego przestępców w wirtualnych światach) i dlaczego?
• Pamiętaj, żeby twoja odpowiedź nie przekroczyła 600 znaków!
• Wybierzemy 5 najciekawszych i najbardziej kreatywnych odpowiedzi.

Konkurs trwa do 10.10.2021 roku, do 23:59.
Leuu: To nie regulamin się zmienił, tylko zasady konkursu przedstawione w pierwszym poście.
Lexor: " "
Zauważyłem...co nie przeszkadza w "uściśleniu" :P
Ciekawe ile osób czytało regulamin :)
Post edited October 12, 2021 by Leuu
Leuu: Zauważyłem...co nie przeszkadza w "uściśleniu" :P
Ciekawe ile osób czytało regulamin :)
Moja pierwsza myśl była taka, że skoro we wprowadzającym w konkurs poście chodzi tylko o forum, to dalej wspomniane nagrody są dla FB i forum przydzielane osobno, a nie łącznie (czyli mamy po 5 nagród, a nie w sumie 5).

Wydawało mi się, że we wcześniejszych konkursach było zaznaczane "napisz na forum lub na FB"*, a teraz była mowa tylko o forum.

*) Znalazłem przykłady, że faktycznie tak to było robione:
https://www.gog.com/forum/general_pl/konkurs_klasyki_rpg_0e38e
https://www.gog.com/forum/general_pl/konkurs_5_urodziny_superhot
https://www.gog.com/forum/general_pl/konkurs_starozytne_city_buildery
Post edited October 12, 2021 by Lexor
Gratulacje dla zwycięzców! Miłego grania :)

topolla: Zdradzę Ci tajemnicę! W sieci identyfikujesz się ze swoim avatarem, to nim - tak Ci się zdaje - odczuwasz, rejestrujesz, ale tak naprawdę to cień jest istotny, jest doświadczeniem, drogą, śladem, istotą Twego sieciowego jestestwa, odzwierciedleniem Twojego cielesnego "ja", avatar jest tylko odbiciem cienia, mirażem, złudzeniem. Cień prowadzi od avatara do Ciebie, a może odwrotnie, teraz już u nie każdego jest to pewne, a ja potrafię przeniknąć do niego, w nim ukryć się, pod niego podszyć i w ten sposób odkryć Twoje najgłębiej skrywane sekrety oraz niepostrzeżenie dotrzeć do prawdziwego Ciebie.
Piękne! Mnie się podobało :) Zamknięta całość idealnie na 600 znaków ;)

GOG.com: ...
mihuk: Najwazniejsza jest oczywiscie umiejetnosc rozwiazywania tych wszystkich minigierek, ktore ktos umiescil zamiast klucza do interesujacych pomieszczen, sejfow czy tez systemow komputerowych.
A po co? Zeby sie dostac do interesujacych pomieszczen, sejfow czy tez systemow komputerowych.
Błyskotliwe, dowcipne. Dobre! :)
erbello: Detektyw potrzebuje partnera, z którym mógłby konsultować poszlaki i wyciągać nieoczywiste wnioski.

gamedec@localbrain: / $ sudo apt install janusz-złotypaluch-ai-investigator
Bardzo pomysłowe i oryginalne :))
Post edited October 12, 2021 by KillingMoon
ciemnogrodzianin: Oczywiście istnieje cały wachlarz umiejętności przydatnych w wirtualiach, jednak gamedec to nadal detektyw i potrzebuje tej jednej - niezbędnej, acz niemożliwej do opisania jednym słowem.

Chodzi o specyficzną postawę wobec życia i świata, zblazowany, nieco melancholijny, ale zawsze cyniczny i kpiarski styl umożliwiający zachowanie spokoju wobec
- niebezpieczeństw (które niosą zlecenia),
- pięknych kobiet (którymi nieodmiennie są klientki),
- pospolitego głodu (efektu zamiłowania do drogich cygar i alkoholi)
- oraz wstrząsu (wskutek łącznego wystąpienia wszystkich w/w czynników)
Dobre :) Literackie i zręczne ;)
mihuk: Najwazniejsza jest oczywiscie umiejetnosc rozwiazywania tych wszystkich minigierek, ktore ktos umiescil zamiast klucza do interesujacych pomieszczen, sejfow czy tez systemow komputerowych.
A po co? Zeby sie dostac do interesujacych pomieszczen, sejfow czy tez systemow komputerowych.
KillingMoon: Błyskotliwe, dowcipne. Dobre! :)
Dzieki za mile slowa. Oslodzily mi troche gorycz porazki. :)
Framboos: Uwaga, ogłaszamy wyniki! Nagrody główne wędrują do: Tomasz Dlugosz, Piotr Lendzion (FB)
Nagrody pocieszenia zgarniają:
Pati Piskorz, Maciej Knapik (FB), heruan (forum).
Gratulujemy i dziękujemy wszystkim za udział!
WIELKIE dzięki za uznanie przez konkursowe Jury mojej odpowiedzi za godną wyróżnienia.
Bardzo się cieszę z tego faktu, zwłaszcza że zostałem jedynym przedstawicielem forum w gronie zwycięzców, więc tym bardziej to dla mnie dodatkowy zaszczyt.
Raz jeszcze - DZIĘKUJĘ :^)
Framboos: Uwaga, ogłaszamy wyniki! Nagrody główne wędrują do: Tomasz Dlugosz, Piotr Lendzion (FB)
Nagrody pocieszenia zgarniają:
Pati Piskorz, Maciej Knapik (FB), heruan (forum).
Gratulujemy i dziękujemy wszystkim za udział!
heruan: WIELKIE dzięki za uznanie przez konkursowe Jury mojej odpowiedzi za godną wyróżnienia.
Bardzo się cieszę z tego faktu, zwłaszcza że zostałem jedynym przedstawicielem forum w gronie zwycięzców, więc tym bardziej to dla mnie dodatkowy zaszczyt.
Raz jeszcze - DZIĘKUJĘ :^)
Raz jeszcze - tym razem osobiste - gratulacje :)
heruan: ...
Gratulacje! Zasłużone zwycięstwo i, przyznaję, potencjalnie bardzo przydatna umiejętność ;)
Gratuluję!:
- zwycięzcom wygranej;
- Framboosie napisania poprawnie wiadomości konkursowej, byłem tak wzruszony, że gdy zobaczyłem poprawne daty dalej nie czytałem już dokładnie, a okazało się to błędem;
- GOGowi fikołka (nie przesądzajmy kto za tym "manewrem" stoi);
- Sarafanowi moderacji, co kilka spraw wyjaśniło, w rażdym razie powodzenia (przy okazji, bo jakoś nie złożyło się wcześniej).

ps.
Dawno temu wklejano te wyróźnione prace konkursowe z innych mediów, jakiś czas temu zaprzestano tego, a szkoda, bo trochę ciekawy jestem pomysłów, które wygrały. FB niestety nie pozwala ich podejrzeć bez logowania.
Post edited October 20, 2021 by topolla
topolla: Dawno temu wklejano te wyróżnione prace konkursowe z innych mediów, jakiś czas temu zaprzestano tego, a szkoda, bo trochę ciekawy jestem pomysłów, które wygrały. FB niestety nie pozwala ich podejrzeć bez logowania.
Wielka szkoda. To byłoby bardzo ciekawe i warto, żeby GOG do tego obyczaju wrócił.